Even voorstellen

Ik, Ellis Olde Bolhaar-Keultjes, en mijn man Herman runnen samen een agrarisch bedrijf. Het gezin is compleet met 4 zoons en altijd wel enkele Cesky Fouseks.
Ik ben zelf geweerdragend en leidt mijn honden veelzijdig op voor de jacht en voor een scala van proeven en wedstrijden.

In Nederland heb ik met mijn honden resultaten behaald op/deelgenomen aan:
Nimrod 2004 en 2007/KNJV/MAP/Zweetwerk/Veldwerk.
In het buitenland: VJP/HZP/VGP/BTR/Memorial Dr. Kuhna.

Foto: Jos Eras (De Nederlandse Jager 14/15-2005)

Waarom Cesky Fousek

Mijn man en ik jagen en willen daarom een jachthond hebben. Onze eerste hond was een Duitse Staande Draadhaar. Een fantastische hond, maar toen er kinderen kwamen bleek dat toch niet zo’n gelukkige combinatie.
 
Daarna hebben we een Epagneul Français gehad. Een geweldige jachthond met veel passie en een heel fijn karakter, maar minder geschikt voor ons jachtveld.
 
Op een gegeven moment hoorden we dat bij Ilonka Balvert één van de eerste Cesky Fousek nestjes in Nederland lag. Daar hebben we toen in 1997 ons eerste teefje (Cilka pes od Vychodu) gehaald. Dat bleek een zeer sociale hond met een geweldige werkwil
te zijn. Vanaf dag één voor ons de perfecte hond.

Wij ervaren de Cesky Fousek als een hond die heel prettig in de omgang is met een grote werklust en veel wil om voor de baas te werken. Een hond die keihard is voor zichzelf, maar absoluut zacht is voor zijn omgeving.